Over mij

Ik ben Mariëlle en ik heb coeliakie.

Door deze diagnose moet ik glutenvrij eten. Na de geboorte van mijn zoon in 2010 ben ik geconfronteerd met deze intolerantie. Na een lange tijd van afvallen en onzekerheid kwam men er eindelijk achter wat er met mij aan de hand was. Ik kan geen gluten verdragen.

Een glutenvrij dieet is voor iemand met coeliakie levenslang verplicht.

“Coeliakie wordt vaak glutenintolerantie genoemd. Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe (ook wel bekend als kamut ®). Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier. Haver is vaak gecontamineerd (besmet) en daardoor ook niet zonder meer veilig te gebruiken in een glutenvrij dieet.”

Zoals iedere moeder wilde ik de verjaardag van mijn zoontje graag vieren met een lekkere taart waar ik zelf ook van kon genieten. Ik ben toen begonnen met het bakken van een eigen glutenvrije taart. Ik ben gestart met behulp van het volgen van diverse workshops en er ging een wereld voor mij open. De eerste taart was lekker, mooi en het ontbreken van gluten was niet te merken.

Hierna was ik om. Ik was zo enthousiast dat ik mij verder ben gaan verdiepen in het bakken van glutenvrije taarten en het versieren van deze taarten. Inmiddels heb ik flink wat taarten gemaakt en dit leidde tot zeer enthousiaste reacties in mijn omgeving, waardoor ik hier nog verder mee wil gaan.

Ik wil graag iedereen kennis laten maken met mijn glutenvrije taarten en daarnaast de mogelijkheid creëren voor andere coeliakie patiënten om zelf ook te kunnen genieten van een mooie taart voor iedere gelegenheid.

Ik woon in Alphen aan den Rijn, taarten zijn bij mij af te halen of (afhankelijk van de reisafstand tegen een vergoeding) te bezorgen.